יום ראשון , 18 נובמבר 2018
הגיע זה הרגע
You are here: Home » אוכל בריא » מתכון לבראוניז טריפל שוקולד

מתכון לבראוניז טריפל שוקולד

כדי להכין את אחד הקינוחים הטעימים והפופולאריים ביותר, לא צריך לעבוד שעות במטבח. רבע שעה להכנה ועוד כחצי שעת אפייה, ותוך פחות משעה תקבלו בראוניז טעימים במיוחד. רוצים להכין קינוח מהיר ולקצור מחמאות כאילו הייתם שוקולטיירים מובילים? קבלו מתכון לבראוניז טריפל שוקולד!

ישנם לא מעט מתכוני עוגות פשוטים להכנה קלה, אך המתכון הבא לא רק קל להכנה, אלא גם מספק תוצר מעולה ביחס לזמן ההשקעה. מתכון לבראוניז טריפל שוקולד, המשלב שלושה סוגי שוקולד (ומכאן שמו) – שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן. יאללה למטבח!

מצרכים וכמויות:

  • 180 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם סוכר
  • 80 גרם אבקת קקאו
  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 3 ביצים
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד המריר (אפשר על ידי חימום במיקרוגל), שמים בקערה ומוסיפים חמאה.
  • מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהסוכר מפוזר היטב.
  • מוסיפים תוך כדי טריפה את שלוש הביצים (לטרוף היטב לאחר כל ביצה).
  • מוסיפים את אבקת הקקאו, מעט מלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • קוצצים דק את השוקולד הלבן ואת שוקולד החלב ומוסיפים לתערובת.
  • יש לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • משמנים מעט בעזרת חמאה את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
  • אופים במשך כחצי שעה (25-35) או עד לקבלת מאפה יציב אך עדיין רך. בכל מקרה אין לאפות מעל 35 דקות.
  • מחכים מספר דקות עד שהעוגה תתקרר, חותכים לקוביות ומגישים!

סיכום וטיפים נוספים

זהו, מתכון פשוט ביותר ונשארתם עם קערה אחת לשטוף! תוכלו לבדוק מתי הבראוניז מוכנים על ידי נעיצת קיסם, שאמור לצאת מעט לח. את הבראוניז המדהימים האלו ניתן לשדרג על ידי הוספת אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים. נוסף על כך, תוכלו גם להוסיף שוקולד צ'יפס לקישוט, שברי פיסטוקים, צימוקים או כל דבר אחר לפי טעמכם האישי. ניתן לשמור את הבראוניז בטמפרטורת חדר עד שלושה ימים (תסמכו עלינו, אתם תסיימו את הבראוניז הרבה קודם).

לאלו מבינכם שמחפשים גרסה בריאה יותר התורמת לאורח חיים  בריא, תוכלו להחליף חומרים מסוימים בתחליפים בריאים. לדוגמה, תוכלו להשתמש אך ורק בשוקולד מריר שנחשב בריא יותר משוקולד לבן ושוקולד חלב. במקום הקמח הלבן תוכלו להשתמש בקמח שיפון מלא. אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הביצים על ידי יצירת תערובת עם בננה מרוסקת ורסק תפוחים.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>