יום חמישי , 24 ינואר 2019
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » איך לבחור יין איכותי – המדריך המלא

איך לבחור יין איכותי – המדריך המלא

הרגע הזה שבו אתם עומדים מול מדף היינות. הם מביטים בכם, בקבוקים בצבעים שונים עם תוויות שכל מהן אחת זועקת את שם המותג, זן הענבים ממנו היא עשויה והשנה. אך איך תדעו מהו היין האיכותי ביותר המתאים לארוחה שלכם? האם להביט רק בתג המחיר או שאולי קיימים עוד פרמטרים לפיהם כדאי לבחור את היין? לפניכם המדריך המושלם לבחירת יין איכותי.

תג מחיר זול מדי – היזהרו מיינות פשוטים

תגי המחיר של היין מורכבים מארבעה מרכיבים עיקריים: הראשון הוא המותג, היקב שייצר את היין והמוניטין שבנה בארץ עם השנים. השני נובע מסוג הענבים שמהם עשוי היין. יש להבין כי חלק מהזנים הם מפונקים יותר ואינם גדלים בכל טמפרטורה או בכל תנאי שטח. לכן, לעתים הזנים המפונקים ישמשו על מנת ליצור זן איכותי יותר ונדיר של יין.

המרכיב הרביעי הוא השנה שבה יוצר היין. מכירים את הביטוי "משביח כמו יין?" ככל שעוברות השנים היין מקבל איכויות נוספות ולכן מותגים איכותיים השמורים בצורה איכותית (כמו במרתף יינות מקצועי) יעלו בערכם. הפרמטר הרביעי הוא התהליך הנדרש על מנת לייצר את היין. חלק מהיינות מיוצרים בתהליך קצר ומהיר יותר מאחרים ולכן מחירם עשוי להיות נמוך יותר מיינות שנדרש תהליך ארוך יותר לייצורם.

לכן, לתג המחיר עשויה להיות השלכה גם על איכותו של היין. אינכם צריכים לבחור בבקבוק היקר ביותר בחנות על מנת ליהנות מיין איכותי, אך מומלץ גם לא לבחור ביין הזול ביותר העשוי להעיד על כך שמדובר במשקה באיכות נמוכה.

אילו סוגי יין אתם אוהבים?

הפרמטר הבא שכדאי לקחת בחשבון הוא סוג היין אליו אתם מתחברים. יש המתחברים יותר לטעמו של יין אדום ואחרים יעדיפו לצרף למנות בשריות יין לבן. יש שיעדיפו את יינות הרוזה הקלילים יותר ואחרים ישתו אך ורק יינות יבשים אדומים מזן קברנה סוביניון.

לפני שאתם רוכשים יין לארוחה משפחתית נסו לגלות אילו סוגי יין מועדפים על ידי כל אחד מהאורחים שלכם. לפעמים, מומלץ לקנות יותר מבקבוק יין אחד על מנת שכל אחד מהאורחים היושבים סביב השולחן יוכל למצוא יין המתאים לטעמו.

רמת היובש של היין

יין יבש או חצי יבש? משמעותו של מושג זה – "יובש" בהקשר של יינות הוא רמת המתיקות של היין. חלק מהיינות כוללים מתיקות המתאימה למאכלים מסוימים ואחרים, יינות יבשים, מתאימים למאכלים אחרים. קיימים יינות איכותיים משני הסוגים וההבדל ביניהם תלוי בעיקר בטעם האישי ובסוג המנות המוגשות לשולחן.

זני ענבים שונים של יינות

בחנויות השונות ניתן למצוא מגוון של יינות העשויים מסוג אחד של ענב או מבלנד של מספר סוגי ענבים. נסקור בקצרה את הסוגים העיקריים שתפגשו בחנויות. כל הסוגים הללו יוצרים יינות איכותיים במיוחד אם התיישנו לזמן מה בחביות אלון. מדוע הכלי בו התיישנו כה משמעותי? בזכות הטעמים הנוספים ליין.

קברנה סוביניון – הכלאה של שני זנים של ענבים – הקברנה פראנק המגיע כענב אדום והזן הלבן סוביניון בלאן. רמות בשלות שונות של היין מעניקות לו איכותיות שונות. יש הטוענים כי הארומה הטבעית שלו מזכירה פלפל ירוק אך לאחר שמיישנים אותו בחביות העשויות מעץ אלון הוא מקבל טעמים נוספים המוסיפים לו כבדות מסוימת.

מרלו – זן המרלו אף הוא נחשב לאיכותי וטעמו תלוי באזור בו הוא בשל. אם הוא נמצא בטמפרטורה קרירה הוא זוכה לטעמים קרירים יותר הדומים לארומה הטבעית של הקברנה, אך באזורים חמים הוא מקבל טעמים אחרים, בוגרים יותר.

שיראז – זו השיראז גדל הן בצרפת והן באוסטרליה. למרות שמקורו בצרפת לשיראז האוסטרלי יתרונות רבים כמו רמות אלכוהול גבוהות וצבע אדום עז. גם הוא זוכה לטעמים עמוקים כאשר הוא מתיישן בחביות עץ ויש המתאימים אותו למאכלים שוקולד בזכות חלק מהטעמים הנוספים לו בתהליך ההבשלה.

פינו נואר – שמו של הזן הזה הוא תרגום של השם "אצטרובל" – "פינו" ו"נואר" – שחור מהשפה הצרפתית. הוא נחשב לאחד מהזנים האצילים יותר בין סוגי הענבים ואף הוא צובר טעמים נוספים בהתיישנות בחביות עץ אלון המוסיפות לו טעמים שזוהו כסוגי פטריות שונים כמו כמהין, של בשר מיובש ואפילו של טבק.

לסיכום, לפני בחירת היין שלכם מומלץ לעיין בתו המחיר, לבחור את היין האהוב עליכם ועל שאר הסועדים וכן להתאים את היין למנות השונות בהתאם לרמת היובש (מתיקות) וזני הענבים מהם הוא עשוי.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>