יום רביעי , 17 יולי 2019
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » ההיסטוריה של הקינוחים שכולנו אוהבים

ההיסטוריה של הקינוחים שכולנו אוהבים

אחת המנות האהובות ביותר עלינו בכל ארוחה, היא ללא ספק הקינוח. מרביתנו לא מוכנים לפסוח על חלק זה בארוחה, עם או בלי הקפה שאחרי, יש מי שמחכה כל הארוחה רק בשביל המנה האחרונה, רק בשביל להרגיש את המתיקות בפה.

כפי שאנחנו יודעים, ניתן למצוא סוגים ודוגמאות שונות של קינוחים אשר ניתן להגיש בכל ארוחה, בין אם זו ארוחה משפחתית, חברתית או אחרת. בארוחות עם משתתפים רבים נמצא על השולחן מספר סוגים של קינוחים, ובמקרים רבים אנחנו נמצא לצד קינוחים "רגילים" כאלה שנוצרו על בסיס חלב וביצים, גם קינוחים אחרים, בין אם מדובר במנות על בסיס מרכיבים טבעוניים או מנות עם מרכיבים אחרים.

לכל קינוח שאנחנו מכינים או מזמינים, בין אם זו עוגת גבינה, עוגת שוקולד או כל מנה אחרת, יש היסטוריה מסוימת. לא במקרה מדובר בקינוחים פופולאריים ואהובים. אומנם חלק מאותן מנות עברו גלגולים שונים במהלך השנים, באופן טבעי שכן מלאי המרכיבים השתנה, איכותם השתנה, ובאופן כללי אנחנו יכולים למצוא אופציות הרבה יותר מגוונות ומיוחדות בשביל להכין מנה כזו או אחרת, ועדיין, מאחורי כל קינוח יש היסטוריה, וחשוב שאנחנו נכיר אותה.

קינוחים מאיפה הם באו:

ישנן סברות שונות מהיכן הגיעו הקינוחים לעולם. סברה אחת מדברת על איטליה, שם יצרו את העוגה הראשונה. סברות אחרות מדברות על מצרים הקדומה שכן שרידי עוגה נמצאו בקברו של אחד הפרעונים, כמו כן ישנה סברה שזה הגיע בכלל מאסיה ואפילו מדרום אפריקה, שם נמצא בתחילת המאה הקודמת ריכוז גדול של קוניאק ועוגה.

באופן ספציפי אנחנו יודעים שעוגת הגבינה הראשונה שנוצרה היתה ביוון העתיקה בעת המשחקים האולימפיים. יש לכך אזכור בספרים שונים מאותה תקופה. כאמור, עם השנים העוגה שינתה פניה וצורתה, בין היתר אנחנו יכולים לראות שינוי באופי הגבינות שנהוג לשים בעוגות השונות. כיום, בגלל מגוון גדול של סוגי גבינות, הרי שאין הגדרה ברורה, חד משמעית, איזו גבינה צריך לשים, כמו שאין הגדרה ברורה האם יש להכין את העוגה עם בצק או בלי.

עוגת שוקולד, שאף היא נחשבת לקינוח מאוד פופולארי, הומצאה בסוף המאה ה-19 באירופה ועם הזמן הפופולאריות שלה התפשטה ברחבי העולם, והיא הפכה לאחת העוגות האהובות ביותר, לא רק בתור קינוח אלא גם בתור עוגת יום הולדת ועוגת חתונה.  לצד עוגה זו, אנחנו מכירים גם מוס שוקולד, קציפה של קרם עשוי ביצים וחלב או שמנת. קינוח זה הפך להיות פופולארי בעולם בשנות השישים ועם הזמן הוא השתכלל בצורות וטעמים שונים.

עוד קינוח מאוד פופולארי, הוא קרם ברולה, אף על פי שיש ויכוח ישן בין צרפתים, אנגלים וספרדים, מה מקורו של הקינוח, אנחנו יודעים שהוא נוצר במאה השבע עשרה בבריטניה כתוצאה מטעות של שף אשר הכין קרם ובטעות שרף את הסוכר שמעליו.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>