יום חמישי , 24 ספטמבר 2020
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » יין אדום – למה אנחנו אוהבים לשתות אותו

יין אדום – למה אנחנו אוהבים לשתות אותו

אין ספק שסוג היינות הפופולארי ביותר בחנויות, מסעדות וכן על השולחן הביתי בעת ארוחת צהריים או ערב חגיגית, אלה יינות אדומים. לא צריך להיות חובב יין גדול ומושבע, בשביל ליהנות ממנו, ולשמחתנו הרבה, אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של סוגי יינות אדומים, אשר יתאימו לנו, בין אם זה מבחינת הטעם ובין אם זה מבחינת הסגנון והאיכות.

יין אדום מופק מענבים אדומים ושחורים, ואנחנו יכולים למצוא למעלה מ-4000 זנים של יינות אדומים אשר מיוצרים בכל רחבי העולם. המדינות המובילות בייצור יין אדום הן צרפת, פורטוגל, ארצות הברית, ספרד, איטליה, וארגנטינה. עם זאת, כפי שאנחנו יודעים, גם במקומות אחרים נהוג לייצר יינות אדומים, כולל בישראל.

יין אדום נחשב מאוד פופולארי, בין אם זה בגלל הטעם, האיכות, וכן בגלל העובדה שאפילו רופאים מאשרים שצריכת כוס יין אדום אחד ביום יכול להפחית את לחץ הדם ולמנוע מחלות לב (כמובן שהכוונה היא שאנשים מבוגרים ישתו כוס של יין אדום ולא חבר'ה צעירים, אחת כמה וכמה לא חבר'ה שנמצאים מתחת לגיל 18).

כאמור, אנחנו יכולים למצוא סוגים מגוונים של יינות אדומים באיכויות שונות. הרבה פעמים, האיכות נקבעת על פי האזור בו הופק היין, סוג הענבים וכן הגיל שלו. כמו שנהוג לומר, היין הטוב ביותר הוא היין הישן ביותר. לכן נהוג על גבי הבקבוק להדגיש מאיזה בציר הוא, ולכן גם נהוג לשמור יינות במשך שנים עד שמעבירים אותו לבקבוק ומשווקים אותו.

מעט על יינות אדומים

בין האזורים הפופולאריים והנחשבים ביותר אנחנו יכולים למצוא את בוז'ולה, בורדו ובורגנדי בצרפת, ריוחה בספרד, קיאנטי באיטליה, אסטר מדורה בפורטוגל, קליפורניה בארצות הברית, וכאמור, גם בישראל אפשר למצוא לא מעט יקבים אשר מפיקים יין אדום איכותי, למשל, ברמת הגולן, מצפה רמון, מדבר יהודה ומקומות אחרים. בישראל החלה פריחה גדולה של ייצור יין בשנות התשעים ובעשור הראשון של שנות האלפיים, פריחה שאנחנו נהנים ממנה עד היום, ואפילו זוכה לתשבחות בינלאומיות שונות.

כל סוג של יין אדום מיוצר בצורה אחרת ועל ידי זנים שונים של ענבים, אשר גם מעניקים ליין את שמו. כך למשל, אנחנו יכולים למצוא יין קברנה סוביניון, שירז, מרלו, ואחרים. כל אלה הם זנים של ענבים אשר מופקים מהם יינות בטעמים שונים, כל אחד מהם יוצר יין עם ארומה ייחודית משלו. חשוב להדגיש, לא כולם בהכרח אדומים לגמרי, אנחנו יכולים למצוא גוונים שונים, כמו כן, יש מקרים בהם היין לא מוגש בצורה רגילה, למשל, אנחנו יכולים למצוא יינות שנהוג להגיש אותם חם ועם פירות, למשל הסנגריה הספרדית הידועה, היא למעשה יין אדום שמוגש עם תוספות שונות, כולל פירות. אפשר להגיש אותה גם קר, אך גם חם.

יין אדום וארוחות

אנחנו יכולים ליהנות מיין אדום בצורות שונות. מלבד אותה כוס שנכון לנו לשתות כל ערב, בשביל להפחית את לחץ הדם ולעזור לנו להימנע ממחלות לב, כפי שהרופאים ממליצים, הרי מן הסתם אנחנו נרצה לצרוך יין אדום כשאנחנו מבלים בארוחה כזו או אחרת.

יין אדום הוא משקה קלאסי לארוחות חגיגיות, בין אם זה עם בני משפחה, חברים, שותפים בעסק, עובדים וכדומה. הוא נחשב להרבה יותר פופולארי ממשקאות אלכוהוליים אחרים, גם בגלל שהוא מתעכל טוב יותר, הוא לא "ממלא" את הבטן כמו בירות, ואפשר לצרוך כמות נעה מבלי להרגיש שכרון, כמו למשל במקרים של ויסקי או משקאות אלכוהוליים איכותיים אחרים, שמתאימים יותר לכוסית אחת אחרי הארוחה או כשאנחנו יושבים על הבר. יין אדום מתאים הרבה יותר לארוחות גדולות.

אפשר לשלב יינות אדומים בארוחת בשרים וכן בארוחות אחרות. ברוב המסעדות אנחנו נוכל ליהנות מסוגים שונים של יינות, אלה ייבדלו אחד מהשני, בין אם זה בזן הענבים ממנו הם מיוצרים, היקב שמפיק את היין וכן שנת הבציר. במקומות איכותיים, ידעו לספק לנו את כל המידע על היין בטרם אנחנו נזמין, כך נדע האם הוא מתאים לנו או לא.

יש לקחת בחשבון, יין אדום הוא יין יבש ולכן סביר להניח שאם נשתה כמות גדולה, נרגיש יובש משמעותי בפה, ואז נצטרך לצרוך מים בשביל שהיובש יעבור.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>