יום ראשון , 18 נובמבר 2018
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » מעשנות בשר ביתיות: למי זה מתאים?

מעשנות בשר ביתיות: למי זה מתאים?

מעשנות בשר ביתיות הפכו לפופולאריות במיוחד בשנים האחרונות, היות וניתן לראות יותר ויותר אנשים אשר נהנים במיוחד לארח חברים ומשפחה בגינה, לעשות מנגל ולהתחדש בכלים ומכשירים חדישים שיקלו עליהם את העבודה. מאז ומתמיד ניתן היה למצוא שיטות שונות ומשונות לעישון בשר ודגים, כאשר המטרה הראשונית הייתה תמיד לשמר את המזון לימי החורף או לעתות מצוקה. היום רוב האנשים משתמשים במעשנות הבשר על מנת להעשיר את חוויות האירוח שלהם, ליהנות מטעמים מעניינים וחדשים וכמובן מהחוויה של להתנסות במשהו חדש ומרתק. מדובר על חוויה מעניינת שלוקחת זמן ודורשת מעט סבלנות, אבל אין שום ספק כי מדובר במשהו שכל חובבי הבשר או הדגים חייבים להתנסות בו. ניתן היום למצוא מעשנות בשר שונות ומגוונות, המגיעות במגוון רחב של דגמים שונים, גדלים שונים וכמובן מחירים משתנים.

מעשנות בשר ביתיות – מה כדאי לדעת לפני הרכישה?

קודם כל, כדאי להכיר את העובדה שאצל רוב האמריקאים ניתן למצוא בחצר מעשנת בשר, המשמשת את המשפחה לצד הגריל המסורתי או המנגל. מעשנות בשרלרוב לא ניתן להזמין חברים או משפחה לארוחה המבוססת לחלוטין על בשר מעושן, אלא יש צורך לגוון אותו עם התפקוד הרגיל של המנגל. אך אין שום ספק כי מדובר על טוויסט מעניין, שמעשיר את כל החוויה ומוסיף ערך מוסף לארוחה. ניתן היום למצוא מעשנת בשר המבוססת על גז או לחילופין מעשנת בשר המבוססת על פחמים. לכל אחד מהסוגים האלו יש את היתרונות והחסרונות שלו, אך אין ספק כי מעשנת הפחמים מנצחת היות ובכל זאת מדובר על שיטת עישון. מעבר לכך, ניתן למצוא מעשנות בשר שונות בשוק, כאשר שני הסוגים הנפוצים ביותר הם: מעשנת שוכבת או מעשנת עומדת. גם כאן ניתן למצוא רשימה של יתרונות וחסרונות, אך אין ספק כי המעשנת העומדת מספקת טעם עדין יותר.

לסיכום, כל מי שמעוניין לרכוש לעצמו מעשנות בשר, חייב לבדוק מאילו חומרים המעשנת מורכבת, מה רמת האטימות שלה, מהו פיזור העשן שהיא מספקת ומהי היכולת שלה לווסת את כניסת האוויר. ניתן למצוא בשוק דגמים שונים במחירים משתנים, כך שכדאי להבין היטב מה מחפשים.

 

Comments are closed.