יום רביעי , 21 פברואר 2018
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » מאכלים שמומלץ להימנע מהם אם אתם רגישים לגלוטן

מאכלים שמומלץ להימנע מהם אם אתם רגישים לגלוטן

כיום, ישנה מודעות גבוהה יותר מבעבר לנושא הרגישות לגלוטן ולכן, ניתן למצוא בסופרמרקטים השונים מגוון אפשרויות בריאות וטעימות שלא מכילות את החלבון. אבל אם אתם מגלים רגישות לגלוטן, אין זה אומר שעליכם להיות שאננים וישנם כמה מאכלים שרצוי מאוד להימנע מהם ולחפש אך ורק את התחליף המתאים. אז מאילו מאכלים כדאי להימנע ומהן האופציות החלופיות שעומדות בפניכם?

דגנים

החדשות הטובות הן, שלמרבית המאכלים ברשימה הזו ישנם כיום תחליפים שונים שלא מכילים גלוטן. החדשות הפחות טובות הן, שכאשר אנחנו מדברים על דגנים, מומלץ להימנע ולהיזהר במיוחד, שכן, מרבית הדגנים מכילים בתוכם גלוטן ויכולים להוות סיכון עבור כל מי שרגיש לחלבון זה, כמו למשל: כוסמין, קמוט, סובין חיטה, לתת, בורגול וכדומה. למרבית המוצרים השונים אשר מכילים בתוכם דגנים כמו פסטות, בורקסים, לחם, קוסקוס וכדומה, ניתן למצוא כיום, כפי שכבר ציינו כאן, תחליפים שונים שלא נופלים לא באיכות ובלא בטעם שלהם ממוצרים המכילים דגנים.

מתוקים מעוגות ועד חטיפים

גם בחטיפים השונים והאהובים ביותר, ניתן למצוא את חלבון הגלוטן, כאשר חטיפים כמו במבה, ביסלי ובייגלה הם כנראה חטיפים שתאלצו לוותר עליהם בעת המעבר לדיאטת נטולת גלוטן – אך שימו לב שגם לגבי אלה התחליפים כבר זמינים לגבי חלק מהם. לגבי מתוקים – לעיתים בשל תהליך ההכנה והייצור, אפילו מאכלים מתוקים כמו שוקולד, עוגות וגם גלידה, עלולים להכיל בתוכם גלוטן. החדשות הטובות הן, שגם כאן תוכלו למצוא תחליפים שונים כמו שוקולד או עוגת תפוזים ללא גלוטן שיכולים להוות תחליף טעים ומתוק כל כך, שסביר להניח, כי כבר לא תרגישו בהבדל. אבל בין אם בסוף תבחרו בעוגת תפוזים ללא גלוטן או באיזשהו חטיף שאינו מכיל את החלבון – אל תשכחו לוודא את המרכיבים בתחילה.

משקאות אלכוהוליים שונים

אחת הקטגוריות שיכולות להיות בין הקטגוריות המפתיעות ביותר עבור רבים מהאנשים אשר נאלצים לעבור לדיאטת נטולת גלוטן, היא קטגוריית המשקאות האלכוהוליים. חשוב לציין, שלא כל משקה אלכוהולי מכיל בתוכו גלוטן, אבל בין המשקאות המרכזיים שכן מכילים את החלבון ניתן למצוא כמה מהמשקאות האהובים ביותר על רבים מאתנו, כמו למשל בירה, וודקה (על שלל סוגיה), וויסקי וכדומה, אז חשוב לבדוק מה טוב לכם ומה לא.

רטבים ותבלינים

עוד קטגוריה שכדאי לשים לב אליה במידה ואתם מתחילים במעבר לדיאטת נטולת גלוטן, היא קטגורית התבלינים והרטבים, שגם הם, במרבית המקרים – מכילים את חלבון הגלוטן. רטבים כמו סויה או רטבים שונים לסלט יכולים להוות סיכון עבור כל מי שרגיש לגלוטן ולכן – היינו ממליצים לכם לוודא את המרכיבים ולחפש את התווית שמעידה שהמוצר אינו מכיל גלוטן.

המעבר לדיאטת נטולת גלוטן יכול להיות בתחילה מעבר מעט מורכב ולאחדים אפילו קשה, אבל בסופו של יום, עם כל כך הרבה אפשרויות בחירה ותחליפים, אנחנו בטוחים שתגלו – שזה הרבה יותר קל משנראה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>