יום רביעי , 21 אוקטובר 2020
הגיע זה הרגע
You are here: Home » Uncategorized » כל מה שחשוב לדעת על בחירת סכין שף

כל מה שחשוב לדעת על בחירת סכין שף

אם אתם אוהבים לבשל, לכו לקנות סכין שף בקפדנות רבה כאילו אתם קונים מכונית. כיוון שתשתמשו בסכין כל יום, חשוב למצוא סכין שנראית טוב והכי חשוב מרגישה בדיוק כמו שאתם רוצים. עדיף לא לקנות סכין באינטרנט, אלא אם כן כבר אחזתם בה לפני כן, תוך מדידת המשקל, הגודל והצורה.

היכן למצוא את הסכין המתאימה לי?

הצעד הראשון למציאת סכין שף שמתאימה לכם הוא לחפש חנות כלי מטבח (ולא חנות מקוונת), שמציעה מבחר רחב של סכינים שתוכלו להחזיק ביד, או אפילו טוב יותר, להתנסות בחיתוך על גבי משטח חיתוך.

חפשו איש מכירות שיוכל להוביל אתכם לסכין המתאימה, אבל אל תיפלו טרף לאלה שאומרים לכם איזו סכין לקנות.

לאחר שמצאתם את הסכין שלכם, שאלו בחנות אם תוכלו להחזיר אותה במקרה שתרגישו שהיא ממש לא מתאימה לצרכים שלכם.

מה אומרים המומחים?

  • שמונה – זה מספר הקסם

סכין בגודל 8# (8 אינץ׳, כלומר כ-20.5 סנטימטרים) מתאימה לרוב האנשים. סכין בגודל זה מבטיחה את היחס הטוב ביותר בין מסה לבין משטח החיתוך.

אם סכין 8# נותנת לכם תחושה שהיא ארוכה או כבדה מדי, בחרו בסכין קטנה יותר. אבל אל תפחיתו מהגודל הזה ביותר מ-1# (2.54 סנטימטרים).

ומה באשר לסכין ארוכה יותר? אם תשאלו איש מקצוע כמו שף פרטי, הוא בוודאי לא ימליץ על כך כי סכין שף ארוכה יותר נראית אולי מגניבה, אבל זה בערך היתרון היחיד שלה.

  • לבחור את הלהבים

טבחים רבים בוחרים בימינו בסכינים בסגנון יפני. סכינים אלה מעוצבים עם להבים דקים עשויים פלדה חדה וקשה במיוחד, והם נוטים להיות קלילים יותר.

אבל להבים קלים נוטים להיות שבירים יותר. המשמעות היא שהם עלולים ליצור שבבים רבים יותר כאשר ייתקלו בטעות בחומר קשה, למשל עצם.

להבי הסכינים בסגנון המערבי נוטים להיות מגושמים יותר, כי הם עבים וכבדים יותר. סכינים אלה עשויות להיות נוחות יותר לחלק מכם, והן גם עמידות יותר בחיתוך חומרים קשים.

  • להתחמש בפלדה

אוהבי הסכינים ידברו אתכם על סוגים שונים של פלדה, אבל בעצם אפשר לפרק את הפלדה הזו לשתי קטגוריות עיקריות:

  • פלדת פחמן
  • ונירוסטה

מבחינת הסכין החדה ביותר – פלדת פחמן חדה יותר מהנירוסטה, והיא תישאר כך לאורך זמן רב יותר. אבל אליה וקוץ בה. סכין זו דורשת גם תחזוקה. מה זה אומר?

כדי שסכין פלדת הפחמן לא תחליד ותתבלה (דמיינו לעצמכם מחבת מברזל יצוק), יהיה עליכם להתחייב:

  • לייבש את הסכין ביסודיות
  • לשמן את הסכין לאחר השימוש

עבור רוב האנשים, סכין נירוסטה איכותית וקלה לטיפול, לא רק טובה יותר, אלא טובה דיה.

  • איך לבדוק את הסכין?

אם זה אפשרי, נסו להשתמש בסכינים המועדפות עליכם לפני הרכישה, על ידי:

  • קיצוץ פטרוזיליה
  • חיתוך קוביות בצל
  • פריסת דלעת
  • פריסת גזר לרצועות דקות
  • חציבת המלון

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>