לא כולנו נולדנו אייל שני, ולא כולנו עברנו את ההכשרה ורכשנו את הידע והניסיון שלו. אז מה? אז אתם לא יכולים להכין בעצמכם מתכון פילה דניס בתנור? אייל שני הוא אומנם כישרון טבעי וסלב בתחומו, אבל מי שיש לו טאץ’ למטבח, אהבה כנה ואמיתית לבישול ולאפייה, וגישה לחומרים הנכונים והטריים יכול להוציא תחת ידיו מתכון מופלא, ואז לחלוק את היצירה עם העולם.
המתכונים הטובים ביותר של דגים בתנור נשענים על תיבול נכון, אפיה בזמן הנכון ובטמפרטורה הנכונה, ועל המוצרים הטריים ביותר, שכן דג לא טרי, לא משנה איך תאפו אותו, פשוט לא יוצא טוב, וטוב שכך!
מה חשוב במתכון שלי לדג בתנור?
על מתכון פילה דניס בתנור אייל שני יגיד לכם להוסיף, כנראה, עגבניות מגי, בצל, ואפילו נענע. מדוע? השילובים של הטעמים השונים במתכון צריכים ליצור ארומה וטעם שנוגעים בכל חלקי החך. בשביל מתכונים טובים צריך יצירתיות והבנה של הטעמים, את היכולת ממש לדמיין את הטעם ואיפה הוא נוגע, כדי לייצר טעמים משלימים ולהכין מתכון הרמוני ועגול.
חשוב מאוד שתוודאו כי:
- יש לכם ירקות טריים, עדיף מהיום, ולא משהו שישב שבוע במקרר
- שאתם בוחרים בירקות הנכונים והטובים ביותר – בין אם זה עגבנייה יקרה יותר או בצל סגול ואורגני
- שום זה תמיד טוב, אבל קל מאוד לטעות איתו, ולשים יותר מדי, אז תלמדו את השום, ותעבדו איתו נכון
אז מה לגבי הפילה?
אם יש לכם נתח של פילה דניס טרי ובריא, אתם יכולים פשוט להניח אותו במחבת "נון-סטיק" לכמה דקות, לא יותר מדי, שלא יתייבש, ולתבל אותו עם רוטב זה או אחר. דק דניס טרי הוא עשיר בטעם ובמרקם, ולכן לא דורש יותר מדי תוספות שיקחו ממנו את הטעמים הטבעיים שלו. ובכל זאת, תיבול עדין תמיד יכול לעזור.
לחילופין רוטב עגבניות חמאתי הוא תוספת מעולה, עם מלח ופלפל, כאשר חשוב מאוד לזכור לצרוב את הדג על המחבת ממש רגע לפני ההגשה, ולא לתת לו לשבת ולחכות.