יום חמישי , 3 אוקטובר 2024
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » העונג נשפך מהן – קסם העוגיות הממולאות

העונג נשפך מהן – קסם העוגיות הממולאות

עם קפה או עם תה, עוגיות הן הפינוק המושלם להפסקה קטנה באמצע היום. עוגיות ממולאות הן כבר שלב אחד מעל – בצק פריך ממולא בקרם שוקולד, וניל או אפילו קרם קרמל מלוח. תענוג בכל ביס

 אנחנו לא יודעים מי חשב על הרעיון של עוגיות ממולאות, אבל מי שהמציא אותן היה ללא ספק גאון. מה טוב יותר מעוגיה פריכה שמסתירה בתוכה מילוי קרמי ונימוח? עוגיות ממולאות מגיעות בכל מיני צורות וסוגי מילוי – החל ממעמולים ממולאים בתמרים או אגוזים ועד עוגיות אמסטרדם מושחתות, עם בצק שוקולדי ומילוי שוקולד לבן קרמי.

עוגיות אמסטרדם

שיטת ההכנה של עוגיות ממולאות משתנה לפי סוג העוגיות: בחלק מהעוגיות מכינים את הבצק בנפרד מהמילוי ואז עוטפים את המילוי בבצק, בדומה להכנת כיסונים, ואילו עוגיות אחרות דורשות משמעותית פחות עבודה וניתן להכין אותן בקערה אחת. עוגיות אמסטרדם הן עוגיות ממולאות מהסוג השני – ההכנה שלהן היא פשוטה מאוד, והתוצאה שמתקבלת מדהימה: עוגיות שוקולדיות ופאדג'יות, בתוכן מסתתר מילוי שוקולד לבן.

בזכות השילוב המרהיב בין הבצק השוקולדי הכהה למילוי הלבן, העוגיות האלה הפכו ללהיט אינסטגרם בשנה האחרונה, וזה לא מפתיע בכלל. המקור שלהן הוא כמובן בעיר אמסטרדם, שם יש מאפייה קטנה שמתמחה בהכנת העוגיות ומוכרת רק אותן. מאז שהן סחפו את הרשת, אפשר לראות תורים ארוכים משתרכים מחוץ למאפייה הזאת מדי יום, של עשרות לקוחות שמעוניינים לטעום את הסנסציה.

אמנם אנחנו עדיין לא יודעים מתי הפעם הבאה שבה נוכל לקפוץ לאמסטרדם לסוף שבוע, אבל אין סיבה שלא נוכל ליהנות מהפלא הזה גם בישראל.

אז איך מכינים עוגיות אמסטרדם? מערבבים חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום במיקסר. חשוב לשלב גם סוכר חום כהה ודביק, כי בזכותו מקבלות העוגיות את המרקם הפאדג'י שלהן. אחרי שיש לנו תערובת חלקה, מוסיפים ביצים  ומערבבים. השלב הבא הוא להוסיף לתערובת אבקת קקאו איכותית, קמח ואבקת אפייה, ולערבב עד שיש לנו תערובת אחידה וחלקה.

השלב הבא הוא הכנת העוגיות: יוצרים כדור קטן עם כף גלידה או בידיים, ולכל כדור מכניסים שתי קוביות של שוקולד לבן. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 12 דקות, ובינתיים נהנים מהריחות המשגעים שמתפשטים בבית. כשיש על העוגיות מעט סדקים – זה אומר שהן מוכנות.

עוגיות ממולאות בקלות

עוגיות ממולאות לא חייבות לדרוש חומרי גלם איכותיים במיוחד או הרבה זמן הכנה. גם עוגיות סנדוויץ' יכולות להיכנס תחת הקטגוריה של עוגיות ממולאות, ואותן הרבה יותר קל להכין. שתי עוגיות חמאה, שכבה של מילוי באמצע – ויש לכם את זה. היתרון הגדול של עוגיות מהסוג הזה הוא שאפשר להשתגע עם סוגי המילוי: ריבה, שוקולד, ריבת חלב, קרם חמאה ועוד.

כדי להכין עוגיות סנדוויץ' מתחילים בהכנת עוגיות חמאה בסיסיות, המורכבות מקמח, חלמונים, חמאה וסוכר. מערבבים את כל החומרים במיקסר, ואז יוצרים כדורים קטנים ומשטחים אותם על התבנית. השתמשו בכף כדי לוודא שהכדורים יהיו פחות או יותר באותו גודל. אופים רבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים לעוגיות להתקרר, וכשהן מגיעות לטמפרטורת החדר אפשר למרוח עליהן את סוג המילוי המועדף ולסגור עם עוגייה נוספת מעל.

אנחנו ממליצים על מילוי קרם שוקולד: שוברים שתי טבלאות שוקולד לקוביות ומניחים אותן בסיר קטן יחד עם שמנת מתוקה. מבשלים על אש קטנה עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם שוקולדי סמיך. מרכיבים את הסנדוויץ' עם שתי עוגיות ושוקולד באמצע. להגשה אפשר לפזר קצת אבקת סוכר מעל.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>