רוצים להתחיל לבשל ולהצטייד בהתאם? מתלבטים אם לקנות סכינים למטבח מיפן או מאירופה? כאן נפרט את היתרונות של הסכינים היפניים לעומת האירופאים!
למה בכלל צריך לבחור?
יש שתי סיבות עיקריות לבחירה בין סכינים יפניים לבין סכינים אירופאיים, ובעיקר לטבחים ביתיים ומתחילים. הראשונה היא, שאף טבח ביתי לא זקוק לעשרות סכינים ובהחלט ניתן להסתפק בשניים או שלושה. הסיב השנייה היא, שכאשר מתרגלים לעבוד עם סכין מסוג מסוים, קשה לעבוד עם סכין מסוג אחר וההבדלים בין הסכינים היפניים לבין אלו האירופיים הם גדולים ומורגשים.
החומר
הסכינים היפניים, המיועדים לטבחים ושפים, אלו הם סכינים שנועדו לחתוך אוכל ולכן הקו המנחה הוא שימוש בפלדה קשה ואיכותית, שתוכל לחתוך את האוכל בקלות ותאפשר בישול קל ויעיל. הסכינים האירופאיים לעומת זאת, נועדו לכל מי שרוצה להרגיש מדי פעם קצת כמו שף במסעדה, גם אם מעולם לא בישל בעבר, ולכן הם מיוצרים ממתכות רכות יותר, שעמידות בפני נפילות וכדומה, אבל החיתוך בהם פחות נוח.
המבנה
אם כבר עסקנו במתכת, ממנה עשוי הסכין, ראוי לדבר גם על ההבדלים במבנה של הסכינים היפניים והסכינים האירופאיים. אם כן, הסכינים האירופאיים עשויים מקשה אחת של הפלדה ואילו הסכינים היפניים עשויים משלוש שכבות: שתי השכבות החיצוניות מפלדה רכה והשכבה הפנימים מפלדה קשה. כך הפלדה הרכה שומרת על הסכין מפני נפילות והפלדה הקשה מאפשרת חיתוך קל ונוח.
המשקל
יתרון בולט נוסף של סכינים למטבח מיפן הוא המשקל שלהם. המשקל של הסכינים היפניים נמוך באופן משמעותי מזה של הסכינים האירופאיים והמשמעות של עובדה זו היא, שהרבה יותר קל לעבוד עם הסכינים היפניים, ובעיקר אם מדובר על עבודה מתמשכת. במקרה כזה, היד יכולה להמשיך לחתוך בלי להתעייף.
בחירת סכינים למטבח מיפן
לאחר שהבנו את היתרונות של סכינים למטבח מיפן חשוב לדעת איך לבחור אותם! אם כן, הכי חשוב לבחור את הסכינים בהתאם לצורך שלכם במטבח. לדוגמה, אם אתם צריכים סכין לחיתוך בשר, אין סיבה להשקיע בסכין לחיתוך גבינות וכך הלאה.