יום שבת , 18 מאי 2024
הגיע זה הרגע
You are here: Home » אוכל בריא » קייטרינג בירושלים – איך להבטיח תפריט בריא וטעים גם יחד?

קייטרינג בירושלים – איך להבטיח תפריט בריא וטעים גם יחד?

בימינו שירות קייטרינג בירושלים (ובעצם בכל מקום) מחויב לספק מנות לא רק טעימות מאוד ונאות לעין, אלא גם בריאות.

כולנו, או לפחות רובנו, כבר מודעים לנזקים החמורים שגורמת תזונה לא מאוזנת, הן לגוף, הן לנפש והן למוח. בהתאם הציפייה שלנו היא שגם באירועים, שבהם כביכול אפשר "להתפרע" מבחינה קולינרית ופחות לשמור על תזונה נכונה, יוגש לנו אוכל בריא.

פחות נתרן

אחד הדגשים של תפריט שמגבש קייטרינג בירושלים שרוצה לספק לאורחי האירוע מטעמים בריאים הוא להפחית בכמות המלח.

הסיבה לכך היא הנתרן, אחד המרכיבים של המלח (השני הוא כידוע כלור) – מינרל חיוני לגוף (בין השאר הוא מאפשר כניסה ויציאה של חומרים שונים אל התאים ומהם, ויוצר מתח חשמלי שבזכותו יכולים תאי העצב ותאי השריר לפעול כהלכה), אולם כמות רבה מדי שלו בגוף האדם עלולה להוביל למחלות שונות ובהן יתר לחץ דם, מחלות לב ועוד.

מלח הוא תבלין חשוב – בזכותו מחודדים הטעמים של המאכלים השונים. קייטרינג ירושלמי איכותי יודע להשתמש בתבלינים אחרים, בהרכבים ומינונים מדויקים, וכך להגיש מטעמים בריאים שאינם תפלים.

פחות סוכר

גם הסוכר עלול לגרום לנזק (למשל לעור הפנים, ללב ולכלי הדם) ועל כן אתגר נוסף של שירות קייטרינג בירושלים שדואג לבריאות אורחי האירוע הוא ליצור קינוחים דלים בסוכר ויחד עם זאת משמחים.

חשוב לדעת שכיום ישנן שלל פתרונות, כשלמשל קינוחים על בסיס פירות הם דרך נהדרת לקנח אירוע משמח.

למה על קייטרינג בירושלים להפחית גם את כמות השומן מן החי?

עוד דגש מבחינת קייטרינג מירושלים הוא להפחית בכמות השומן מן החי.

הסיבה לכך היא שזהו שומן המוגדר כרווי, וכיום כבר ברור כי הוא עלול להזיק לנו. הסכנה העיקרית היא סתימת כלי הדם, שלכשעצמה עלולה להוביל לפגיעות חמורות אחרות בלב ובמוח, ועל כן מומלץ – ולא רק לקייטרינגים הירושלמים כמובן – להפחית את כמות השומן מן החי.

בהתאם מסתמנת מגמה מובהקת של מעבר ממנות בשריות למנות צמחיות (או לחילופין בשר רזה), וכן של ויתור על מוצרי חלב עתירי שומן לטובת תחליפים בריאים יותר.

Comments are closed.