יום שישי , 2 מאי 2025
הגיע זה הרגע
You are here: Home » אוכל בריא » Olive Oil – בישראל

Olive Oil – בישראל

Olive Oil הינו כמובן שמן הזית, השמן המובחר והמבוקש ביותר בעולם, שמן שמדינת ישראל היא אחת מהיצרניות הנחשבות ביותר, אם לא בכמות, הרי שבאיכות.

בכל שנה נערכות ברחבי העולם, וגם בישראל, תערוכות ותחרויות רבות המציגות את השמנים השונים, הנעשים מתערובות זיתים שונות או מזן טהור אחד. מומחים בתחום זה טועמים בטעימות עיוורות את שמן הזית, תוך שהם בוחנים את המרקם, עומק הטעם, החריפות, רמת החמיצות, ורמת המרירות, ומעניקים לשמן ציון בהתאם לממצאים.

תעשיית ה- Olive Oil הישראלית נחשבת לאחת מן המוצלחות בעולם, הן מבחינת יחסי כמויות ההפקה מול כמות העצים במדינה, והן, כמובן, מבחינת הטעמים והעושר של שפע ומגוון הזיתים שבארץ.

Olive Oil – גם בטורקיה

מדינות רבות נחשבות למעצמות בייצור שמן הזית (Olive Oil). אחת המדינות הנחשבות בעולם בתחום זה הינה מדינה בה ישראלים רבים נוטים לבקר, טורקיה, והיא נחשבת לאחת היצרניות הגדולות בעולם, תוך היא עונה על שוק ייצוא מרשים וביקוש רב.

הדגש על ייצור שמן זית בטורקיה כה גדול, עד כי ישנו חוק עתיק המדבר על איסור מוחלט לקטוף זיתים שעוד לא הגיעו לבשלות, וזאת מתוך כבוד לעץ והיכולת להגיע למקסימום כמות השמן בזמן המדויק ביותר למסיק, שהרי השמן כה נחשב ונדרש, עד כי זה מהווה חוסר כבוד בסיסי להפיקו טרם עת, לפני שניתן להפיק את הכמות הרצויה.

מתי מוסקים?

המסיק והפקת השמן מגיעים לרוב, או כפי שנאמר במסורת, מיד עם הגשם הראשון, כאשר השאיפה היא להקדים את הגשם ביום אחד בלבד. כמובן שכיום הדבר לרוב באמת אפשרי, לפחות ברמה התיאורטית, וזאת בעזרת אמצעי חזיית מזג האוויר המתקדמים.

אך למרות אמצעים אלו ורעיונות מסורתיים אלו, הנוהג האמיתי דומה יותר לעולם העתיק, ולא ברעיון ותיאוריה, אלא בפרקטיקה של זיהוי שלב ההבשלה של הפירות על העץ, וזאת, כאמור, בכדי למקסם את כמות השמן המופקת, ואת איכותו וטעמו העשיר ביותר.

בסופו של יום, יש אמת מסוימת באותם משפטים עתיקים, שכן הבשלת הפירות על עץ הזית אכן מתרחשת בסמוך מאוד לבואו של הגשם הראשון.

 

Comments are closed.