יום שלישי , 17 יוני 2025
הגיע זה הרגע
You are here: Home » אורח חיים בריא » בלי ידיים (או אולי דווקא עם) – על הרגלי אכילה מסביב לעולם

בלי ידיים (או אולי דווקא עם) – על הרגלי אכילה מסביב לעולם

אוכל הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית של כל מדינה, עם ויבשת ואין פלא שיש הרבה הרגלים שונים ומשונים. איפה אוכלים עם הידיים, מי מעדיף את הפיצה שלו עם סכין ומזלג ובאיזה מדינה מגישים רק מנות קטנות? הנה כמה דברים שבטח לא ידעתם

הרגלי אכילה יכולים לספר לא מעט על התרבות המקומית בכל מדינה ויבשת. לאורך ההיסטוריה הושפעו הרגלים מן הסוג הזה משורה ארוכה של תהליכים, כמו למשל פערים בין ביקוש והיצע לחומרי גלם מסוימים, נטיות דתיות, זמינות מנות ועוד. כמו כן, קיים ברור שבארצות מסוימות מאמצים הרגלי אכילה מסוימים בגלל בעיות בריאותיות כגון נטייה להשמנה ולמחלות לב, לעומת מדינות בהן ישנה נטייה הפוכה.

בין הודו, אפריקה וברזיל

מי שביקר בהודו למשל יכול לראות באופן ברור את הקשר הגורדי בין הרגלי אכילה לבין התרבות המקומית. ההודים אוכלים רק עם הידיים, והם ממש לא לבד: הרגלי אכילה דומים קיימים גם בחלק ממדינות ערב והם זלגו אפילו ליבשות רחוקות כמו דרום אמריקה ואפריקה. במקסיקו אוכלים טאקוס רק עם הידיים והרחק משם ביבשת השחורה משתמשים האתיופים באותן שיטות כדי לאכול אורז ואינג'ירה.

לחילופין, במדינות מסוימות בדרום אמריקה לא משתמשים בידיים ובוחרים לאכול עם סכין ומזלג מאכלים שלנו נראים יוצאי דופן במיוחד. בברזיל אוכלים פיצה והמבורגרים עם סכין ומזלג גם בבית וגם במסעדה, לא בהכרח כדי לשמור על היגיינה אלא בעיקר מתוך הרגל.

זה עשוי להיות קשור לכמויות הבשר הגדולות שנצרכות בברזיל ובארגנטינה – בניגוד להודו שם בכלל לא אוכלים בשר מטעמי דת ומסורת. תושבי דרום אמריקה לא באמת יכולים לאכול סטייק עם הידיים, והם ככל הנראה ממשיכים עם ההרגל גם למנות שלא בדיוק מזוהות עם הטכניקה הזו. לעומתם, תושבי הודו ואתיופיה מבשלים מלכתחילה מנות שמתאימות לאכילה עם הידיים ואף אחד לא חושב להפסיק עם זה.

למה בסין אוכלים עם מקלות?

יפנים מקפידים על הדברים הקטנים והנטייה הזו שלהם ממשיכה גם לתוך המטבח. ביפן רגילים לאכול מנות קטנות עם ערך אסתטי, שבתוכן נעשה שימוש במגוון רחב של צורות וצבעים. גודל המנות עוזר מצד אחד לשמור על כמות קלוריות מוגבלת, אך היתרון האמיתי שלו הוא עידוד צריכת ויטמינים שונים שקיימים בצבעים שונים של ירקות.

תושבי סין, האחות הגדולה של יפן ביבשת אסיה, אוכלים כידוע עם מקלות אכילה, אך רק מעטים מבינים את הסיבה לכך. האמת היא שהשימוש במקלות אכילה נועד מלכתחילה להקנות מיומנות לאכילה איטית ובביסים קטנים. מה שהתגלה על ידי המדע המערבי רק בעשרות השנים האחרונות מיושם בסין בהצלחה כבר תקופה ארוכה. חוץ מזה, השימוש במקלות מוריד את כמויות המזון ומסייע לדיאטה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>