בניינו, כולנו מכורים קצת למתוק. הנה מאמר שיסייע לכם להתמודד עם התופעה כמו שצריך!
קצת הרחבה על נושא הסוכר
סוזן באוורמן, ראש מחלקת הדרכת תזונה וכושר בחברת הרבלייף הבינלאומית, מציינת כי יש לזכור שהסוכר נמצא ממילא גם במאכלים לא מתוקים, כמו רוטב עגבניות, לחם, מאכלים מעובדים רבים, אטבים ועוד. לכן, כשאנו אוכלים מתוק, הסוכר בו רק מתווסף לאותם סוכרים שהיו במזונות האחרים והלא-מתוקים שצרכנו.
ככלל, כל סוכר שנאכל, בין אם על ידי עוגייה, שוקולד וכד', יעלה מהר את רמת הסוכר שלנו בדם. עם זאת, רמת הסוכר עלולה לרדת מהר, בדיוק כמו שהיא עלתה ולכן, יש לגוף שלנו צורך לאזן את רמת הסוכר באופן תמידי, מה שיגרום לנו בפועל לחשק עז יותר למתוק כדי להעלות שוב את רמת הסוכר, וחוזר חלילה.
חוששים שגם את במעגל הזה? מומחי התזונה של הרבלייף כאן כדי לעזור!
ראשית, מומלץ מאוד לא להתחיל את הבוקר עם משהו מתוק, אחא להעדיף שתיית מים חמימים עם לימון, שיסייעו לגופכם לא להתייבש וגם למוח לעבוד טוב יותר. לאחר מכן, שתו עוד כוס מים ורק לאחר רבע שעה, אכלו ארוחת בוקר מזינה.
שנית, מומלץ באופן כללי להוסיף לתה או למזון קינמון, תבלין שיכול להקל ברעב (כפי שנמצא על ידי מחקרים). את הקינמון ניתן להכניס גם לדייסת הבוקר, לפזר אותו על תפוחים בתנור או לערב אותו עם היוגורט.
היו חכמים עם האוכל – עשו על עצמכם מחקר קטן, גלו מהי השעה שאתם הכי עייפים בה והכינו לעצמכם אוכל מזין או חטיף בריא במקום המתוק אשתם רגילים אליו. תוכלו לאכול פירות, שקדים, פרוסת לחם מלא עם גבינה רזה ועוד. אגב, המתוק שבפירות הוא הרבה יותר איכותי מבחינת הגוף, בין השאר בגלל שהוא מתעכל טוב יותר הודות לסיבים התזונתיים שיש בהם.
הוספת חלבון ושומן שיסייעו במיתון עליית רמת הסוכר בדם – באופן כללי, חלבון ושמן (איכותיים!) מסייעים במיתון עליית רמת הסוכר בדם, דבר אשר וודאי יסייע לכם למתן ולאזן את מחזור האנרגיה בגופכם.
בנוסף, הקפידו לשתות יותר מים, אכלו כמה שיותר מזון מלא כמו לחם, אורז, פסטה וכד'. מעבר לכך, נסו להשתחרר מהרגלים רעים, כמו צפייה בטלוויזיה ואכילה תוך כדי, אכילה בלי רעב או אכילה רגשית. בנוסף, יעזור לכם מאוד לקרוא את התוויות מאחורי המוזן שאתם קונים, רק כדי לדעת כמה סוכר יש בהם באמת!