יום ראשון , 5 מאי 2024
הגיע זה הרגע
You are here: Home » אוכל בריא » מתכונים מנצחים לאירוח בפסח

מתכונים מנצחים לאירוח בפסח

בכל שנה מחדש אנו עומדים נבוכים מול מדפי הקניות בסופר, מול המקרר הריק שלנו ולנוכח העובדה שפסח מתקרב בצעדי ענק. אם בפסח הבא תורכם לארח את הסדר, אל תאבדו את העשתונות, כי הכנו לכם מספר מתכונים מנצחים שכדאי לגזור ולשמור: מנה עיקרית, תוספת וגם קינוח. פסח מעולם לא היה טעים כל כך.

חצילים ממולאים בשר

כשחציל פוגש בשר, מתרחש אחד השילובים הטעימים ביותר הקיימים. מתכון חגיגי ונהדר לכל השנה בכלל ומתכון מנצח לפסח בפרט.

מצרכים לחציל הממולא

2 חצילים מאורכים

200 גרם בשר בקר טחון

200 גרם בשר הודו טחון

גזר אחד מגורר

ביצה

בצל קצוץ ומטוגן

2 כפות קמח מצה

מעט קינמון

כפית פפריקה

פלפל שחור

מלח

מצרכים לרוטב

4 עגבניות

בצל בינוני

שן שום קצוצה

3 כפות פטרוזליה קצוצה

כף פפריקה

3 כוסות מים

כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות דקות וקולים אותם בתנור.
  2. לאחר מכן, מערבבים את כל מצרכי המלית ומכינים קבב קטן ומאורך. מניחים בקצה הצר יותר של החציל ומגלגלים.
  3. מכינים את הרוטב: חולטים את העגבניות מספר דקות, מסננים, קולפים וקוצצים.
  4. מטגנים את הבצל ומוסיפים שום. לאחר שתי דקות, מוסיפים את העגבניות, את התבלינים וכן כוס מים. מבשלים מספר דקות.
  5. כשפניהם כלפי מטה, מניחים את החצילים בסיר זה לצד זה. מוסיפים מים כך שיגיעו עד ל- ¾ גובה הסיר. מבשלים כ- 20 דקות.
  6. מכניסים לתנור ל- 15 דקות נוספות, אין צורך לכסות.

פטריות מוקפצות עם שעועית ירוקה

אין כמו תוספת ירוקה ומרעננת לתפריט החג. השעועית הירוקה מקבלת את טעמיה העדינים של הפטריה ובתוספת הרטבים המתוקים מתקבלת תוספת כיפית שמתחסלת בקלות. זו גם מנה טבעונית – כולם יוכלו ליהנות ממנה.

מצרכים

½ חבילת שעועית ירוקה עדינה קפואה
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית רוטב סויה
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה

  1. חולטים את השעועית במים מומלחים למשך מספר דקות ומסננים. חשוב לא לבשל, אלא לחלוט בלבד, על מנת שהשעועית לא תאבד את צבעה הירוק העז ואת פריכותה.
  2. מטגנים את הפטריות טיגון קצר על אש גבוהה, מוסיפים את השעועית ואת שאר המצרכים ומתבלים.
  3. מקפיצים מדי פעם עד שכל הטעמים יתמזגו – כשתי דקות.

בראוניז פרווה לפסח

ארוחה גדולה ודשנה שמסתיימת עם שוקולד היא ארוחה טעימה במיוחד. הבראוניז המתוקים הללו הם הקינוח המושלם, והבונוס – הם פרווה.

גודל תבנית:23×24

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר

4 ביצים

½ כוס שמן

כוס סוכר

¾ כוס אגוזים טחונים

¼ כוס קמח מצה

מעט מלח

אופן ההכנה

  1. ממיסים שוקולד ושמן יחדיו, מוסיפים את הביצים זו לאחר זו ומערבבים במהירות.
  2. מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את האגוזים ואת קמח המצה.
  3. אופים כ-20 דקות בחום בינוני, 180 מעלות.
  4. מקררים מספר שעות ולאחר מכן פורסים לפרוסות.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>