אין ספק שחשוב מאוד לבחור אוכל טעים ולהתאים אותו לקונספט של האירוע עצמו. למשל אם מדובר בהשקה של סרט או קולקציית בגדים, כלומר אירועים קלילים שמתקיימים בשעות הערב, כדאי להזמין קייטרינג חלבי. לעומת זאת, אם מדובר בכנס גדול שנמשך מהבוקר ועד לערב, רצוי לוודא שינו קייטרינג בשרי בשעת ארוחת הצהריים. יחד עם זאת, יש לייחס חשיבות לאופן ההגשה. ישנם שיטות שונות ולכן כדאי לבדוק את כולן ולהתאים אותן לאירוע.
מגשי אירוח
כאשר מדובר במנות קטנות כמו מנות פתיחה או קינוחים, כדאי להגיש אותן בעזרת מגשי אירוח. חשוב לוודא שמדובר בסידור אסטטי של האוכל שכן יש לכך השפעה ישרה על התיאבון. בזמן קבלת הפנים, ואין זה משנה אם מדובר בחתונה או כנס, כדאי לדאוג שכמה מהמנוח יוגשו בעזרת מגשי מזון מסתובבים. כלומר בעזרת מלצרים שמסתובבים בין האורחים ומגישים את המזון. האורחים שלכם יעריכו זאת מאוד.
דוכני מזון / מזנונים
חלק מהאנשים מכירים אותם בתור מזנונים בעוד שאחרים מכירים אותם יותר בשמם השני – דוכני מזון. הידעתם שאם תבחרו בהגשה ע"י מזנונים בחתונה שלכם יהיה באפשרותכם להוזיל את המנה ביותר מעשרה שקלים? במקרים רבים, זוגות אפילו מעדיפים שהמזון יוגש כך במקום ע"י מלצרים. מדוע? כי באירועים קטנים זה נוח ואין צרוך לחכות יותר מידי זמן למנה. כמו כן, סוג הגשה זה מתאים במיוחד לאירועים המתרחשים בטבע.
הגשה בעזרת מלצרים
מדובר בשיטה הקלאסית והידועה מכולם. במקרים רבים זוהי גם השיטה הכי נפוצה בחתונות. יחד עם זאת, לפעמים, בחתונות גדולות, המלצרים לא מספיקים להגיש את האוכל לכולם וכן זוגות מוצאים את עצמם ללא המנה שלהם כאשר הריקודים כבר התחילו.
עוד כמה דברים שכדאי לעשות לפני שמגיעים להחלטה סופית
- ייעוץ – להתייעץ לא רק עם בעלי המקום בו מתקיים האירוע אלא גם עם חברת הקייטרינג ואפילו ספקים אחרים כמו למשל התקליטן שלאופן בו מוגש המזון ולכמות ההפסקות בזמן האירוע יש השפעה על עבודתו וזרימת המסיבה.
- השוות מחירים ובירור עלות כל האופציות – לא תמיד יציגו לכם את הצעת ההגשה המשתלמת ביותר. לכן כדאי לבדוק את כל האופציות שיש וכל המחירים. בהרבה מקרים האופציות הזולות נשמרות לסוף כאשר ברור למציע השירות כי הלקוח הפוטנציאלי לא יכול לעמוד במחיר המוצע.