כולנו, או לפחות רובנו, כבר מודעים לחשיבותה של תזונה מאוזנת ומותאמת לצרכים הספציפיים שלנו: מה שאנחנו מכניסים לגוף קובע איך ניראה, ותמיד כדאי לשמור על הגזרה שהרי למראה החיצוני ישנה השפעה גם על הדימוי העצמי, ובנוסף גם לצורך תפקוד מיטבי של מערכות שונות בגוף נדרשת הקפדה על הרגלי אכילה מושכלים ותפריט שכולל מרכיבים תזונתיים חיוניים.
ויש עוד משהו שכדאי לדעת: אוכל בריא ומזין יכול להיות גם טעים להפליא – כך שאפשר ליהנות מארוחות כיפיות בלי לעלות במשקל מעבר לרצוי. בהקשר זה כדאי לציין שהדרך הטובה ביותר לדעת האם הנתונים שלכם הם בטווח הנורמה היא להיעזר באופציה של מחשבון BMI שאליו מזינים גובה ומשקל. כך או כך לפניכם 3 מאכלים שכיף לאכול והם גם לא גורמים לנקיפות מצפון.
מרק חומוס
חומוס הוא מאכל אהוב באופן כללי שלרוב אנחנו פשוט מנגבים אותו בכיף עם פיתה חמה, אבל אפשר גם ליהנות מכל הערכים התזונתיים שלו (שפע חלבון, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, אבץ ועוד) בגרסת המרק.
יתרון נוסף הוא ההכנה הפשוטה: מטגנים קוביות גזר, קוביות בצל וקוביות סלרי כ-10 דקות בסיר. מוסיפים 2 שיני שום כתושות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות, קצת חרדל, 6 כוסות ציר ירקות, תבלינים ו-2 כוסות של גרגרי חומוס מבושלים, ואחרי עוד 20 דקות על אש קטנה מוסיפים קצת מיץ לימון ומעט סויה – וכעבור 5 דקות ניתן לטרוף את המרק.
קציצות גזר ואפונה צהובה
קציצות על בסיס ירקות וקטניות הן עוד דוגמה למאכל בעל ערך תזונתי גבוה וטעם משמח. דוגמה אחת (ויש כמובן רבות כך שכל אחד וכל אחת יכולים למצוא קציצה לטעמם) היא קציצות שכוללות כוס אפונה צהובה מושרית ללילה (תמיד כדאי להשרות קטניות), 6-7 גזרים פרוסים וצלויים בתנור, בצל, שום – כל אלה טחונים במעבד מזון, ולתערובת מוסיפים טחינה גולמית (שמספקת סידן בשפע) ותבלינים.
עוגיות גרנולה
גם קינוחים יכולים לשלב טעם ובריאות, וכך למשל עוגיות גרנולה מקמח מלא הן סיום מושלם לכל ארוחה ואפילו בתור נשנוש הן לא מקלקלות את הגזרה (אלא אם כן אתם לא מצליחים להתאפק וטורפים את כל התבנית…)
המתכון הבסיסי הוא תערובת של כוס שיבולת שועל (עבה), שליש כוס קמח (מלא), אבקת סודה לשתייה (שליש כפית), 3 כפות סוכר חום, 3 כפות טחינה גולמית ורבע כוס שמן קנולה – ואל אלה אפשר להוסיף כל דבר שתרצו, ובפרט אגוזי מלך קצוצים, שקדים טחונים, בננה מעוכה ועוד.