יש הסבורים שארוחה טובה היא כזו שמנת הפתיחה שלה טובה ושהקינוח שלה מיוחד. לא פעם גם באירועים, אלו המנות עליהן מרבית האורחים מדברים. כי הן המנות המיוחדות בארוחה. זו הסיבה שאנחנו נשקיע לא מעט מחשבה בבחירתן.
בחירת מנות ראשונות (מנות פתיחה) היא יחסית פשוטה. שכן כיום, במרבית האירועים נהוג לשים מספר דוכנים שהאורחים יכולים לעבור ביניהם ולבחור את המנות האהובות עליהם. זאת בנוסף למלצרים שמגישים מנות פתיחה במגשים לידי האורחים.
לעומת זאת, בחירת קינוחים לאירועים, היא דבר מורכב יותר. כפי שנוכל לראות מיד, ישנם מספר פרמטרים לפיהם צריך לבחור את הקינוחים, ויש ליצור מגוון שלהם, לא רק בשביל שהאורחים יוכלו לבחור ביניהם, אלא גם בשביל שכל אחד מהם יכול ליהנות מקינוחים שהם יכולים לאכול.
מרכיבים חשובים שיש לזכור
- גיל: נכון שילדים אוהבים קינוחים מתוקים, אך בגילאים מסוימים כל מה שילדים רוצים זו עוגת שוקולד או גלידה. אם יש ילדים באירוע, צריך לקחת בחשבון שצריכים להיות קינוחים שמותאמים עבורם.
- גלוטן: יותר ויותר אנשים אינם אוכלים אוכל עם גלוטן, לכן צריך גם לבחור קינוחים מסוג זה עבורם.
- הגשה: עלינו להחליט האם אנחנו רוצים להגיש מגש קינוחים לשולחן ושכל אורח יבחר, האם להציב את הקינוחים כחלק מהבופה ושהאורחים יקומו לקחת, או לתת לכל אורח קינוח אישי מתוך תפריט קינוחים.
- קינוח עונתי: לצד הקינוחים הרגילים, עלינו לבחור אילו קינוחים עונתיים נגיש לאורחים. האם נגיש להם קינוחים עם פירות עונתיים, האם בקיץ נגיש להם גלידות וקרטיבים.
אז אילו אופציות עומדות על קצה הלשון?
אין ספק שאנחנו נמצאים בתקופה טובה מאוד, תקופה בה יש מגוון קינוחים לאירועים. החל מקינוחי פרווה שמתאימים לכל תפריט, המשך בקינוחים חלביים שמתאימים לתפריט חלבי-צמחוני, קינוחים שמתאימים לתפריט טבעוני, והכל ברמה גבוהה עם חומרי גלם איכותיים. כל מה שעלינו לעשות זה לבחור את הקינוחים שאנחנו מעוניינים להגיש באירוע.
עוגות – באפשרותנו להגיש מגוון עוגות לאורחים שלנו. אנחנו יכולים לשלב עוגות שוקולד, עוגות גבינה (בתפריטים חלביים), עוגות שמרים עם מילוי, עוגות עם פירות העונות ועוד. ניתן לשלב על העוגות קישוטים בצורות שונות, כולל קישוטים ייחודים שיסמלו את האירוע.
עוגיות – אנחנו יכולים לפצל את זה, בין עוגיות לשם קינוח, עוגיות שוקולד, חלבה, טחינה, קוקוס ואחרות. לבין עוגיות קטנות ליד הקפה שאחרי או לפני הקינוח האמיתי.
מוסים – באפשרותנו לבחור בין מוסים של שוקולד פרווה, לבין מוסים של גבינה בתפריט חלבי.
מרציפנים – מדובר בקינוח פרווה ולכן הוא גם מאוד מבוקש. אנחנו יכולים להגיש אותו במסגרת מגש מרציפנים לשולחן או כחלק מקינוח אישי. אלו יכולים להיות מרצפינים בשלל צבעים וטעמים.
מחיות פרי – מתאים להגיש אותם לילדים שעדיין לא רגילים או לא יכולים לאכול קינוחים קשיחים.
שקדים, אגוזים ופירות יבשים – מדובר בקינוח אהוב מאוד על מי שאיננו אוהב יותר מדי סוכר או שומר על תפריט טבעוני.