יום רביעי , 18 יוני 2025
הגיע זה הרגע
You are here: Home » כללי » 3 מתכונים נהדרים לתפריט אירוח חלבי

3 מתכונים נהדרים לתפריט אירוח חלבי

אם אתם נמצאים בתהליך של ארגון והפקת אירוע, החלטתם ללכת על אירוע עם תפריט מעודן, אלגנטי ואתם ממש לא רוצים להכביד על האורחים שלכם, הנה 3 מתכונים נהדרים לתפריט אירוח חלבי.

סלט סלק, עדשים, קינואה ובטטות אפויות

מה צריך ואיך מכינים?

  • כוס עדשים ירוקים מושרים במים פושרים למשך 3 שעות
  • 2 בטטות קלופות ושטופות מבושלות במים רותחים למשל 12 דקות
  • 2 סלקים גדולים קלופים וחתוכים לארבע מבושלים במשך שעה במים רותחים
  • 200 גרם מיקס עלים ירוקים מסוגים שונים לבחירה
  • 4 כפות גרעיני חמניה
  • לרוטב: שמן זית, פלפל מלח, מעט בלסמי וכפית דבש

אחרי שבישלתם את הבטטה, סננו את המים ופרסו אותה לרצועות או קוביות. תבלו עם שמן זית, טימין טרי ומעט בלסמי, ערבבו בקערה ופזרו על תבנית. הכניסו לתנור לחום גבוה עד שהיא נהיית קריספית. את הסלק שבישלתם ערבבו עם מעט חומץ תפוחים ומעט סוכר וחתכו לקוביות או פרוסות. את העדשים המושרים שטפו במים. טגנו בצל אחד והוסיפו את העדשים. הוסיפו מים עד לכיסוי ובשלו עד לריכוך. ערבבו את כל המרכיבים, תבלו וערבבו.

 טורטיות עם גוואקומולי

  • 6 טורטיות מקמח מלא (ניתן להשיג בחנויות טבע)
  • לממרח הגוואקומולי: 3 אבוקדו רכים, מיץ לימון, בזיליקום טרי,בצל ועגבנייה. מועכים את האבוקדו ומוסיפים את שאר הרכיבים קצוצים. מערבבים.
  • ירקות חתוכים לרצועות: גזר, פלפל, מלפפון ונבטים

קולים כל טורטייה על מחבת, מניחים שכבת גוואקומולי, מניחים בעדינות כמה פסים של ירקות מכל סוג, מגלגלים ומניחים בקערה יפה עם מפיות.

 פסטה פנה עם גורגונזולה ותרד

רכיבים:

  • מעט מלח, מעט פלפל
  • 1 חבילה של עלי תרד טריים
  • 500 גרם פסטה פנה
  • רבע כוס שמן זית
  • 100 גרם של צנוברים או אגוזי מלך
  • 250 גרם של גבינת גורגונזולה איכותית

מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח. חולטים את הדרך למשל שתי דקות ומסננים. לאחר מכן מבשלים את הפסטה לפי הוראות הבישול. מומלץ להוסיף למים מלח. מסננים את הפסטה. מרסקים את התרד עם כוס השמן זית ומוסיפים מעט מלח ופלפל. מוסיפים למחית את הגבינה ומעט מהמים שבה בושלה הפסטה עד שהגבינה נמסה לגמרי. מוסיפים לפסטה את המחית, קוצצים את האגוזים או הצנוברים לאחר קלייה קצרה, מפזרים על הפסטה ומגישים.

 

Comments are closed.